Designidéer till SL:s reseplanerare

Trött som få gjorde jag just en video om SL:s reseplanerare, bara för att jag älskar mitt jobb och inget får mig att gå igång som en design-utmaning. Läs först gärna John Ekmans (Conversionista) inlägg om SL:s nya sajt, eller dra igång videon så förstår du snabbt vad det handlar om.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

» Ladda ner PDF med bilderna på SL:s reseplanerare som jag visar i videon.

Bild: SL:s reseplanerare i nya sajten.

sl-reseplanerare-01

Bild: Mitt designförslag (hastigt ihopknåpat, jag har fler idéer)

sl-reseplaneraren-axbom

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Två entusiaster lägger ett par timmar och knäcker nöten som gäckat webbstrategerna och kostat SL hundratusingar, om inte miljoner.

Bra jobbat. Resultatet är ju fiffigt också – visst är det här solklart? http://www.screencast.com/t/kQ1o2opgd7

Ett tips för den egna siten är att ge stöd för iPhone-användare som kryssar mellan SLs hållplatser (och som måste stoppa mobilen i fickan då och då) att kunna återuppta uppspelning av videos där man senast var. Nu laddas sidan om och man måste skrubba fram till där man är. Vad jag minns från andra siter så ska det gå att lösa.

Bra video Per! TFL (Transport for London) har också en reseplanerare vilken i alla fall fått något mer kärlek än SL:s. http://www.tfl.gov.uk/

Mycket bra. Följde båda eras ansträngningar med stort intresse. Så små saker gör så otroligt mycket. Och för mig är det så värdefullt att se att design och usability hänger ihop så starkt. Något att kunna ta vidare i diskussioner. Ser fram emot fler idéer om du har tid att lägga någon timme till på det här.
(Det roliga var att jag hade tänkt fråga om inte du jobbade med SL:s reseplanerare för länge sedan, men så sa du det själv. 🙂

Nån kommentar kring SJs nya betasajt? beta.sj.se

Bra där Per..! Jag kunde inte låta bli efter jag läste ditt blogginlägg (Och Johns) och gjorde min egen iteration: http://beantin.se/post/89142441289/sl-reseplaneraren-travel-planner

Hej Per! Jag är lika trött som du på ”nya” reseplaneraren på sl.se så jag snickrade ihop ett alternativ på http://resl.se . Vore kul att höra vad du tycker!