axbom.blog on coaching, design and ethics

Designidéer till SL:s reseplanerare

Trött som få gjorde jag just en video om SL:s reseplanerare, bara för att jag älskar mitt jobb och inget får mig att gå igång som en design-utmaning. Läs först gärna John Ekmans (Conversionista) inlägg om SL:s nya sajt, eller dra igång videon så förstår du snabbt vad det handlar om.

» Ladda ner PDF med bilderna på SL:s reseplanerare som jag visar i videon.

Bild: SL:s reseplanerare i nya sajten.

sl-reseplanerare-01

Bild: Mitt designförslag (hastigt ihopknåpat, jag har fler idéer)

sl-reseplaneraren-axbom

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom is a Swedish communications theorist born in Liberia. For two decades he has educated digital professionals and helped organizations with digital usability and accessibility. His job is to understand people and make sure technology does not become a controlling and limiting factor, but instead a sustainable, caring aid.

His recent handbook, Digital compassion, is available in Swedish and the English version will be available in May.

11 thoughts on “Designidéer till SL:s reseplanerare

 1. Två entusiaster lägger ett par timmar och knäcker nöten som gäckat webbstrategerna och kostat SL hundratusingar, om inte miljoner.

 2. Ett tips för den egna siten är att ge stöd för iPhone-användare som kryssar mellan SLs hållplatser (och som måste stoppa mobilen i fickan då och då) att kunna återuppta uppspelning av videos där man senast var. Nu laddas sidan om och man måste skrubba fram till där man är. Vad jag minns från andra siter så ska det gå att lösa.

  1. 🙂 Det är en YouTube-video så det känns som en YouTube-funktion, men om du hittar exempel på hur du menar får du gärna tipsa mig!

   1. Ska hålla utkik, kanske är jag van att klipp ej körs inbäddat. Syftar på att det kan öka tittarskaran som ser hela klippen.

   2. Jag är helt med dig, och tycker att det vore toppen om det funkade. Som jag minns så om man startar ett YouTube-klipp i iPhone så startar det upp i helskärm även om det är inbäddat… men jag ska forska lite också.

 3. Mycket bra. Följde båda eras ansträngningar med stort intresse. Så små saker gör så otroligt mycket. Och för mig är det så värdefullt att se att design och usability hänger ihop så starkt. Något att kunna ta vidare i diskussioner. Ser fram emot fler idéer om du har tid att lägga någon timme till på det här.
  (Det roliga var att jag hade tänkt fråga om inte du jobbade med SL:s reseplanerare för länge sedan, men så sa du det själv. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.