Telefonnummer till förlossningen

Vad trött jag blir när det borde vara så enkelt. Att leta efter telefonnummer till förlossningsenheten på ett sjukhus borde ju vara en enkel match men icke: på KS måste man veta att man ska via Kvinnokliniken och på Danderyds sida för Förlossningen står det:

Alla som vill föda på Danderyds Sjukhus kan ringa hit när förlossningen börjar.

men inget telefonnummer i anslutning till det!

Nej det är inte dags men eftersom det är beräknat till idag så kan det ju vara läge att programmera in numret i mobilen, sade han iskallt – och det är KS i Solna som är förstahandsval för oss.

Telefonnummer till BB i Stockholm.

sjukhus/klinik tel nr karta
BB Stockholm 08-655 78 88 Karta
Danderyds Sjukhus 08-655 58 31 Karta
KS, KUS Solna 08-517 742 17 Karta
KS, KUS Huddinge 08-585 802 47 Karta
Södersjukhuset 08-616 26 80 Karta
Södertälje Sjukhus, SÖS 08-550 242 42 Karta

OBS! Tabellen uppdaterad 26 juni 2008. Förvånansvärt många hade bytt webbadress, och Danderyds hade bytt telefonnummer.

Södersjukhuset har en mycket trevlig sida om förlossningen. Om de nu hade skippat all text i början och skrivit dit ett telefonnummer till något annat än Specialistmödravården och Duplex-föreläsningar.

Mitt bästa tips till alla sjukhus: om en besökare skriver in ”förlossning” i sökmotorn, visa telefonnumret först av allt.

När ska jag ringa då?

Vid värkar/sammandragningar:
Vi brukar rekommendera att förstföderskor hör av sig till oss när sammandragningarna varit regelbundna under ett par timmar med 5 minuters intervall och håller i sig i cirka 60 sekunder. Omföderskor bör ringa något tidigare. Här får man även ta hänsyn till hur tidigare förlossningar har gått.

Detta gäller friska kvinnor med en okomplicerad graviditet.

– Bra då vet jag, sade han ironiskt.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments