Top Gun ur föräldraperspektiv

På tåget mellan Karlstad och Stockholm igår kollade jag på Top Gun för minst 37:e gången i mitt liv. Vi har alla våra små pinsamma preferenser 😉

Saken är den att det säkert var tio år sedan jag såg filmen senast och sedan dess har jag blivit förälder. Hela mitt fokus och känsloengagemang i filmen förflyttades från fängslande flygscener och obligatoriska sexscener till det barn som är med i endast tre scener och som aldrig säger ett ord: Han kramar sin far när han och modern (Meg Ryan) anländer för att hälsa på pappan (Goose, spelad av Anthony Edwards), han sitter på pianot som hans far går loss på med Great Balls of Fire och han sitter tyst i en fåtölj en bit från sin mor sedan pappan förolyckats.

Jag kunde inte släppa pojken med min tårögda blick – ja, jag kan ju handlingen hyfsat bra 😉 – och insåg att för tio år sedan så vet jag inte ens om jag noterade att pojken var med i dessa scener.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom reflektivt resonerande, hänsynstagande design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments