Slipp betala TV-avgift

Enligt Lag (1989:41) om TV-avgift behöver du inte betala TV-avgift om du inte har en apparat som kan ta emot markbundna sändningar:

4 § Skyldigheten att betala TV-avgift omfattar inte sådana TV- mottagare som på grund av sin konstruktion inte kan användas för att ta emot markbundna sändningar. Lag (1997:1164).

Alltså, om du väljer TV via bredbandsuttaget och tittar på TV via en datorskärm har du ingen skyldighet att betala TV-avgift, inte ens om du tittar på de statliga kanalerna. Du kan alltså spara 1 920 kronor per år om du slänger ut dumburken och köper en schysst plattskärm för datorn.

Vill du inte ha datorn i vardagsrummet, köp en trådlös sändare/mottagare för ljud och bild.

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Idag ringde dom. Radiotjänst ifrån Kiruna. Jag har gjort missen att köpa en tv med leverans. Det betyder att i detta fall NetonNet har gett ut min adress samt mitt telefonnummer trots att jag har hemligt nr.
Ett råd till alla som köper TV, 1) köp den inte hos NetonNet 2)Ge aldrig ut ditt namn eller adress 3)teckna inte försäkring till TV´n då dom tar adressen den vägen.
Självklart köpte jag en tv som jag har gett till min mor i present och ska därför inte påföras tv-avgift.
Vilket land… född fri, skattad till döds