Gratis webbkonferens eller presentationer online

Jag satt i morse och körde en utbildning via webben för ett par killar i Finland. Det var oerhört effektivt och tidsbesparande att kunna visa min skärm i realtid för dem. Verktyget vi använde hette Webex.

Prismedveten som jag är sökte jag direkt efter sessionen dock reda på ett par verktyg som klarar av samma sak, helt gratis. De här tipsen kan förmodligen spara dig och din organisation åtskilliga tusenlappar:

  • Yugma låter dig köra en webbkonferens via nätet och samverka med valfri applikation. Fungerar för både PC och Mac och kräver att du installerar ett litet program på datorn via webbläsaren (tar cirka 15 sekunder).
  • Vyew tillåter konferensmöjlighet via valfri webbläsare inom några sekunder. Du behöver inte ladda hem något men alla deltagare i konferensen behöver ha senaste versionen av Flash (version 9) på sina datorer, vilket inte alltid är möjligt på större företag. En finess med Vyew är att tjänsten alltid är igång så att användare kan gå in, skapa revisioner och komma tillbaka till en miljö som alltid är intakt – ett perfekt projektverktyg!

Populära användningsområden för dessa tjänster är säljmöten, produktdemonstrationer, utbildningar via nätet, projektledning, kundtjänst, grupparbeten eller support via internet. Tjänsterna är förstås bra komplement till communities som Skype och Jotspot.

I samma andetag får jag väl nämna Illutel telefonkonferens – så kan ni köra vanlig telekonferens utan att betala extra – om ni inte naturligt kör via Skype eller annat chatprogram.

Lycka till med nätverkandet!

Per Axbom

Per Axbom

@axbom

Per Axbom är kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I 20 år har han utbildat den digitala yrkeskåren och hjälpt organisationer med digital användbarhet och tillgänglighet. Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coaching och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast.

Digital omtanke bokomslag Pers nya handbok om etik i teknikbranschen, Digital omtanke, finns att köpa hos Bokus. Den engelska upplagan finns även i Kindle-format hos Amazon.

Anlita Per för föreläsning, workshop eller coachning.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Är Illutel ett seriöst alternativ? Hittar ingen djupgående information om deras tjänst och är därför orolig för att använda denna i större utsträckning. Har du använt den och har de i så fall fungerat bra?